Službene stranice Općine Novo Virjewww.novo-virje/novosti.php


JAVNI POZIV

ZA LEGALIZACIJU NEZAKONITO IZGRAĐENIH ZGRADA   Word dokument


IZBORI Novo Virje

Detaljni rezultati ...Ovdje

  Crnec Drenovica Medvedička Ukupno
SDP 83 106 58 247
HSS 38 48 41 127
HDZ 29 45 28 102
 Ostali 20 49 41 110
Ukupno glasača 322 408  324 1052
Izašlo glasača 170 (52,7%) 260 (63,7%) 176 (54,3%) 606 (57%)
Važečih listića 170 248 168 586
Nevažećih listića 0 12 8 20

 


KUD "Širine" nastupio je na dvodnevnom 10. festivalu svete Cecilije održanom u varaždinskoj katedrali 19. studenoga 2011. među 40 zborova naše biskupije. Festival je održan kao glazbeno-molitveni susret, a zbor KUD-a izveo je uz skupne skladbe, pjesmu Hvalite Gospoda. Više možete pričitati i izvedbe poslušati na:  LINK1  i  LINK2

Lidija Levačić Mesarov  


 


Dravsko veslo 2011 više ...ovdje


Dalekovod

ASFALTIRANJE

8. rujna 2011. godine započelo je asfaltiranje ulice Martina Milaka i dijelova ulica Trepčanska i Dravska. Cijeli projekt započet je još u rujnu 2008. godine traženjem sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja i izradom projektne dokumentacije.

Izrada projekta povjerena je tvrtki Prostor d.o.o. iz Bjelovara, a cijena projektiranja je bila 130.000,00 kuna od čega je Ministarstvo poljoprivrede platilo 104.000,00 kuna.

Na javnoj nabavi za izvođenje radova odabrana je tvrtka PZC iz Bjelovara koja sada izvodi radove.

Ove godine biti će asfaltirano tri kilometra, a cijena radova je 400.000,00 kuna po kilometru, odnosno 1.200.000,00 kuna za tri kilometra sa PDV-om. Od Ministarstva regionalnoga razvoja za ovaj projekt smo dobili 90% sredstava (1.080.000,00) kuna, a preostalih 10% (120.000,00) kuna platiti ćemo iz sredstava Proračuna Općine Novo Virje.

Dalekovod

Dalekovod Dalekovod Dalekovod Dalekovod Dalekovod

REKONSTRUKCIJA TRASE DALEKOVODA

10. kolovoza 2011. godine započeli su radovi na promjeni 10 KV dalekovoda. Trasa dalekovoda koji će se rekonstruirati dugačka je 3 kilometra i proteže se od trafostanice uz zgradu Općine u Drenovici do trafostanice uz kuću obitelji Markov u Medvedički.

Stara dalekovodna mreža koja se nalazi na oranicama u području Ločice, Širina i Drenovice na drvenim supovima će biti izmaknuta. Novi dalekovod prolaziti će podzemno uz županijsku cestu 2185.

Radove izvode djelatnici Elektre iz Đurđevca zajedno sa kooperantima poduzećem Jagić iz Ludbrega. Ovu investiciju financira Hrvatska elektroprivreda iz sredstava svojega proračuna.


      Na Dravi pored bivše skele Udruga žena ''Drenovica'' pokazala je

kako se nekad prao veš ... više


REKONSTRUKCIJA NISKONAPONSKE MREŽE U ULICAMA TREPČANSKA I MARTINA MILAKA

 

Stari stupovi će se zamijeniti novima, aluminijske žice LKLEX kablom, te će se postaviti nova javna rasvjeta. Radove izvodi Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. Vrijednost radova na zamjeni električne mreže je 545.000,00 kuna, što financira Hrvatska Elektroprivreda. Zamjenu javne rasvjete plaća Općina Novo Virje.

Do kraja lipnja ove godine trebali bi biti gotovi radovi na mreži koja se veže na trafostanicu Puškaševa u Trepčanskoj ulici, a tijekom kolovoza i rujna ove godine obavljati će se radovi na mrežama koje su vezane na trafostanicu koja se nalazi uz školu u Drenovici i na ulazu u Ulicu Martina Milaka.


Virovska Pepeljuga ...više

OBAVIJEST – RADOVI NA GROBLJU

 

Tvrtka Geoconsult – MTM d.o.o. Đurđevac od 18. veljače 2011. godine vrši geodetsko snimanje i izradu geodetskog situacijskog nacrta mjesnog groblja u Novom Virju.

Cilj je izrada katastra groblja na području Općine Novo Virje, a u svrhu provedbe zakonske obveze koja je određena Zakonom o grobljima.

 

Također se pristupilo rušenju stabala čempresa koja su radila veliku štetu na spomenicima.


 Zimska idila ...više


Predstavljena monografija Marijan Jakubin

 

Godišnje župno klanjanje u Novome Virju 18. prosinca ove je godine bilo posebno svečano. Svetu je misu predvodio monsignor Josip Mrzljak, varaždinski biskup,  u koncelebraciji sa svećenicima okolnih župa. Blagoslovio je rekonstruirano krovište župne crkve Sv. Josipa, župne kuće te radove na unutrašnjem uređenju tih građevina  ... više

 


P9224334

Evo par fotografija ovogodišnjeg izlijevanja Drave i nezapamćenih kiša ... više


DJEČJI VRTIĆ

 

Nakon što je 29. studenoga 2009. godine izdana lokacijska dozvola za dječji vrtić, Općina Novo Virje je krenula u izradu glavnog projekta za dječji vrtić. Glavni projekt je izradio arhitekt Miroslav Premec iz Ludbrega, a izrada je završila 26. kolovoza 2010. godine.

 

Usluga izrade glavnog projekta iznosila je 81.007,57 kuna. Glavni projekt je potom proslijeđen u Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Koprivničko – križevačke županije kako bi se ishodila Potvrda glavnog projekta. 27. rujna 2010. Općina Novo Virje je dobila Rješenje kojim se utvrđuje visina vodnog doprinosa na gradnju građevina koji iznosi 14.750,39 kuna. Nakon što je obveza vodnog doprinosa podmirena, 1. listopada 2010. ishođena je Potvrda na glavni projekt za izgradnju dječjeg vrtića.

 

Sredstva u iznosu od 100.000,00 kuna za financiranje izrade glavnog projekta, vodnog doprinosa te izradu geodetske podloge Općina je dobila od Koprivničko – križevačke županije.

Odmah po ishođenju potvrde na glavni projekt za izgradnju dječjeg vrtića započeli su radovi rušenja postojećeg objekta na mjestu gdje će se graditi dječji vrtić. Radove rušenja izvodi Zadruga ISKOPI Fuček iz Ferdinandovca.


IGRALIŠTE U DVORIŠTU PŠ MEDVEDIČKA

 

U dvorištu Područne škole Medvedička prošle godine je izvršena priprema terena za izgradnju igrališta. Izrađena je geodetska snimka i iskolčenje lokacije dječjeg igrališta te je iskopan humusni sloj zemlje i izvršen navoz 250 m3 šljunka. Iskop i odvoz zemlje financirala je Općina Molve, a geodetske radove i dovoz šljunka  Općina Novo Virje u iznosu od 21.500,00 kuna.

 

U kolovozu ove godine izvršeni su radovi asfaltiranja igrališta. Trošak asfalterskih radova su podijelile Općina Novo Virje i Molve, a dio radova koje je Općina Novo Virje financirala iznosi 40.000,00 kuna.

 

Nakon završetka asfaltiranja ravnatelj Osnovne škole Molve je naručio golove za igralište u dvorištu područne škole Medvedička.NOVO VIRJE KAKVOGA VIŠE NE BO ... download 6 MB 


 

Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije 30.08.2010. organizirao je u sklopu projekta NATREG obilazak čamcima pilot područja preventivno zaštićenog regionalnog parka Mura-Drava. Obilazak je organiziran da bi glavni partner u projektu Zavod za zaštitu prirode Republike Slovenije iz Ljubljane upoznao na terenu prirodne vrijednosti ovog područja i njihov potencijal za održivi razvoj. U obilasku terena su sudjelovali Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, direktor Zavoda zaštitu prirode Republike Slovenije Darij Krajčič, zamjenik župana Darko Sobota, glavni menager projekta Gregor Danev, stručnjaci Instituta za turizam i djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije i Javne ustanove za upravljanje zaštićenom prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije uključeni u projekt NATREG i načelnik općine Branko Mesarov. Projekt NATREG odvija se u sklopu Transnacionalnog programa za Jugoistočnu europu (SEE) i financiran je iz sredstava Europskog regionalnog razvojnog fonda (ERDF) Europske Unije. Osnovni cilj projekta je kako iskoristiti prirodne vrijednosti za održivi razvoj. Obilazak čamcima organiziran je od Donje Dubrave do Ješkova.

 

31.08.2010.organizirana je prva radionica u sklopu projekta NATREG u Novom Virju. Radionici je prisustvovalo 40-ak stručnjaka, djelatnika općina i ribičkih udruga s područja Koprivničko-križevačke županije. Predavači su bili predstavnici Slovenskog i hrvatskog zavoda za zaštitu prirode, Instituta za turizam te stručnjaci Zavoda za prostorno uređenje i Javne ustanove za upravljanje zaštićenom prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije. Načelnik Općine Branko Mesarov zaželio je dobrodošlicu i uspjeh projekta. Sve prisutne pozdravio je i zamjenik župana Darko Sobota. Slovenski stručnjaci prezentirali su njihova iskustva u zaštiti prirode i odnos zaštite prirode i šumarstva, lova, ribolova i upravljanja vodama. Predstavljeni su ribolovni planovi u Republici Sloveniji i način njihove primjene. Institut za turizam predstavio je koncepciju Studije prirodnih potencijala za razvoj turizma i Studije s detaljnom razradom turističke infrastrukture za područje Lepa greda-Bakovci koje izrađuje u sklopu projekta NATREG. Nakon predavanja organizirana je radionica na kojoj su teme bile priroda i turizam, SWOT analiza prostora i zaštita prirode. Zaključak radionice je da ribolov ima veliki turistički potencijal koji treba dalje razvijati. Jezero Drnić, skela prema Bukevju, Čambina, plaža na Dravi i Čarda uvrstit će se u studiju turizma. Predloženi je 5 hrastova za zaštitu. Kroz provedenu anketu svi prisutni na radionicu složili su se da su ekoturizam, poljoprivreda te lov i ribolov djelatnosti koje treba razvijati u ovom prostoru. Niti jedan sudionik radionice nije podržao projekt hidroelektrana Molve I i II.  U sklopu SWOT analize istaknut je problem mrijesta riba. Do veljače 201. održat će se još 4 ovakve radionice i 2 treninga.

Pomoćnik ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje i koordinator za Koprivničko-križevačku županiju:

mr.sc. Mladen Matica                                                                                                                               ©L.A.


BUKEVLJE

Tradicionalni pohod u prekodravlje na svetu misu i ove godine je pohodilo preko 400 ljudi. Svečanu misu je  priredila Općina Novo Virje i Gola te Novovirovska župa sv. Josipa radnika i Ždalska Presvetog trojstva. Za vrijeme mise pored križa za prigodni glazbeni program pobrinulo se kul. umjetničko društvo ''Širine '' iz Novoga Virja. Misu su predvodili vlč. Krunoslav Milovec i vlč. Mario Rukelj. Ove godine je napravljena i nadstrešnica za okrijepu poslije mise.

 ©L.A.


15. obljetnica smrti M.Dolenca Dravskog

Članovi  udruge „Konak“ iz Novog Virja koja brine o očuvanju kulturne i prirodne baštine samog mjesta, položili su u nedjelju 15.srpnja cvijeće na grob poznatog kajkavskog pjesnika Miroslava Dolenca Dravskog povodom 15.obljetnice njegove smrti. M.Dolenec Dravski i dalje živi,ne samo u školskim udžbenicima već i u njegovom rodnom Novom Virju. Udruga „Konak“ je prošle godine intenzivno krenula u projekt obnove njegove rodne kuće koja je odkupljena uz pomoć Općine. Trenutno nema dovoljno novčanih sredstava da bi se projekt priveo kraju,ali članovi udruge i ostali mještani se nadaju da će sve uskoro biti gotovo jer je ispred svega bitna prvenstveno dobra volja i ustrajnost,a nje kod članova udruge ima dovoljno.                                                        Krešimir Šadek


Na inicijativu proizvođača mlijeka sa područja općina Molve, Novo  Virje i Ferdinandovac,   pokrenute su aktivnosti sa ciljem osnivanja udruge ratara, stočara i mljekara.Udruga je osnovana  zbog zajedničkog interesa i nastupa  prema otkupljivačima sirovina iz primarne poljoprivredne proizvodnje; mlijeka, mesa  i ratarskih kultura.

Osnivačka skupština udruge održana je u Novom Virju 03.lipnja 2010, u 20,00h u društvenom domu Drenovica.

-statut-   -odluka o osnivanju-


19. travnja 2010. godine

 

Temeljem članka 5c Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 110/07. i 125/08) obavještavamo da općinski načelnik Općine Novo Virje ne obavlja upravljačku djelatnost niti je vlasnik poslovnih udjela, dionica odnosno drugih prava na temelju kojih sudjeluje u upravljanju odnosno u kapitalu bilo kojeg gospodarskog subjekta s više od 20%, te stoga nema gospodraskih subjekata s kojima Općina Novo Virje kao javni naručitelj ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi u smislu članka 5c.

 

OPĆINA NOVO VIRJE


Dana 30. 03. 2010. održan je sastanak u prostorijama općine Novo Virje tema kojega je bio projekt NATREG. Sastanku su prisustvovali načelnik općine Branko Mesarov, djelatnici općine, Krešimir Šadek (udruga „Konaki“ ), projektant Miroslav Hodić te ispred partnera u projektu Mladen Matica (Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije) i Željka Kolar (Javna ustanova za upravljanje značajnim prirodnim vrijednostima Koprivničko-križevačke županije). Tema sastanka je bilo upoznavanje s ciljevima projekta NATREG, upoznavanje s preventivno zaštićenim regionalnim parkom Mura-Drava (dio kojega se nalazi na području općine Novo Virje), razmatranje problematike na području općine Novo Virje te uključivanje Općine u projekt. Nakon sastanka obiđen je dio terena uz rijeku Dravu i mrtvicu Lepa greda.

 Projekt NATREG financiran je od strane Europske Unije na Transnacionalnom programu Jugoistočne Europe (SEE). Cilj projekta je razvoj zajedničke transnacionalne strategije upravljanja u zaštićenim područjima. Svaki partner predložio je pilot područje na kojem će se izrađeni menagement plan primijeniti. Za Koprivničko-križevačku županiju kao pilot područje izabran je preventivno zaštićeni regionalni park Drava-Mura odnosno područje uz rijeku Dravu. Kroz projekt će se dobiti alati za evaluaciju prirodnih resursa u svrhu ekonomskog razvoja u skladu s održivim razvitkom.

                                                                                                    OPĆINA NOVO VIRJE


Ovdje možete skinuti novi kalendar Općine Novo Virje  1. dio   -   2.dio

Dana 18. studenoga 2009. godine Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Koprivničko – križevačke županije izdao je lokacijsku dozvolu za izgradnju dječjeg vrtića u Novom Virju. Objekat dječjeg vrtića graditi će se na adresi Drenovica 6, Novo Virje.

         Sukladno lokacijskoj dozvoli građevina će biti tlocrtne veličine 24 x 27 m unutar koje će se moći urediti prostori za smještaj dvije jedinice za djecu predškolske dobi koje će se po potrebi moći koristiti kao jaslička ili vrtička jedinica ili kao obje vrtičke.

         Ukupni kapacitet po jedinici biti će od 15 – 25 djece. Nakon izrade lokacijske dozvole pristupiti će se izradi glavnog projekta za dječji vrtić.

 OPĆINA NOVO VIRJE


Socijalno vijeće Općine Novo Virje je sukladno uputama Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Koprivničko – križevačke županije utvrdilo popis korisnika sa područja Općine Novo Virje koji ostvaruju pravo na pomoć za ogrijev u 2009. godini.

Kriteriji po kojima je Socijalno vijeće određivalo korisnike bili su loše materijalne prilike, siromaštvo, te nemogućnost nabave drva za ogrijev.

Pravo na pomoć za ogrijev u 2009. godini na području Općine Novo Virje ostvarilo je 28 korisnika u ukupnom iznosu od 26.600,00 kuna.

                                                                                                                   OPĆINA NOVO VIRJE


30.11.'09.DVD Crnec

 Počela je rekonstrukcija vatrogasnog doma Crnec. U ljetu je promjenjeno krovište , a sada se ide na proširenje unutrašnjosti, centralnim grijanjem i postavljanjem novih plastičnih prozora i vrata.

                                                                                                         ©L.A.


23.09.'09.Dječji vrtić

 Na ovoj slici koju vidite gradit će se novi dječji vrtić. Nakon riješenih imovinsko pravnih odnosa

napravljen je idejni projekat te je predan zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. 02.10. održala se konferencija radi uvida u idejni projekat.

                                                                                                   ©L.A.


22.09.'09. Novi Server

Preselili smo naše stranice na novi moderni server koji podržava PHP5 i ima veliku protočnost podataka.

                                                                                                                     ©L.A.


18.09.2009. Forum

 Praćenjem želja posjetitelja web stranica instaliran je FORUM Novo Virje. Za sudjelovanje na forumu potrebno se registrirati sa valjanom e-mail adresom na koju ćete dobiti aktivacijski mail, klikom na aktivaciju postajete članom foruma. Mogućnosti foruma su velike te i dalje radimo na instalaciji raznih modova (youtube, upload slika itd...). Ako imate kakvih problema prilikom registracije slobodno se obratite na mail u kontaktima sa ispravnom mail adresom, ostalu pomoć pri korištenju foruma imate direktno na forumu.                 

                                                                                                                ©L.A.


 

Prognoza vremena

Novo VirjeTrodnevna prognozaBrojilo:

 


©Općina Novo Virje - sva prava pridržana - design by Đinks