Lutkarska stručna radionica u dječjem vrtiću „Bregunica“

Lutkarska stručna radionica u dječjem vrtiću „Bregunica“

Stalno stručno usavršavanje važan je dio našeg rada u vrtiću, stoga smo u našoj ustanovi  u petak 6. ožujka 2020. organiziralilutkarsku stručnu radionicupod nazivom „Izrada lutki od uporabnih predmeta“. Radionicu je vodila Ivana PokrivkaSinanović, voditeljica  Lutkarskog studija Kvak redateljica i lutkarica kojaje iz Zagreba, a iza sebe imagotovo tisuću održanih stručnih radionica po cijeloj Europi.

Sudionici radionice bili su odgojiteljice iz dječjih vrtića: „Zrno“ Virje, „Košutica“ Ferdinandovac, „Bubamara“ Kalinovac, „Maslačak“ Đurđevac, „Vrapčić“ Đelekovec, „Krijesnica“ Mali Bukovec, ,  odgojiteljice iz našeg vrtića te učiteljice razredne nastave i likovne kulture.

Na radionici su se izrađivale lutke  od čarapa, rukavica od spužve...jednostavne lutke koje se mogu   izrađivati s djecom ili za djecu.  U sklopu radionice voditeljica se dotaknula i osnovalutkarstva iz područja animacije, lutkarske režije, likovnosti, odabira tekstova. Polaznice su izradile dvije lutke koje će koristiti u svom svakodnevnom radu.


Ispis   E-mail