Održana osnivačka skupština Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH, Ogranak Novo Virje

Održana osnivačka skupština Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH, Ogranak Novo Virje

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Koprivničko- križevačke županije dana 03.02.2023.god. (petak) nakon ispunjenih preduvjeta a temeljem inicijative branitelja Općine Novo Virje na osnivačkoj skupštini održanoj u mjesnom Društvenom domu osnovala je svoj novi ogranak udruge, UDVDR ogranak Općine Novo Virje.

Uz brojne hrvatske branitelje i goste u ispunjenom Društvenom domu temeljem Statuta udruge na osnivačkoj skupštini izabrano je vodstvo ogranka u slijedećem četverogodišnjem mandatu a za predsjednika UDVDR ogranak Općine Novo Virje izabran je Pero Čorba. Za tajnika je izabran Vjekoslav Cik, a izabran je i središnji odbor, nadzorni odbor te sud časti.

Okupljene hrvatske branitelje i goste pozdravio je biranim riječima načelnik općine Novo Virje Mirko Remetović, istaknuvši punu potporu općine i potrebu za radom udruge u općini Novo Virje te skrbi za sve stariju braniteljsku populaciju općine koja će se realizirati kroz osmišljene aktivnosti ogranka u punoj suradnji sa općinom zaželjevši vodstvu ogranka uspješan rad.

Ispred Ministarstva hrvatskih branitelja skup je pozdravila i dala potporu u radu ogranka i voditeljica Područnog odjela MHB u Koprivnici Tatjana Mihaldinec, koja je kratko predstavila djelokrug rada odjela i pozvala branitelje na aktivnosti kroz novopokrenuti ogranak i pristupanje besplatnim liječničkim pregledima za hrvatske branitelje tijekom 2023.godine.

U ime UDVDR Podružnice Koprivničko- križevačke županije novoizabranom vodstvu ogranka čestitao je potpredsjednik Podružnice Mirko Hanžeković uručivši predsjedniku ogranka Peri Čorbi pisanu punomoć o zastupanju Podružnice u Općini Novo Virje te službeni štambilj UDVDR ogranak Općine Novo Virje.

Novoizabrani predsjednik ogranka Pero Čorba zahvalio se na izboru i predstavio je realan, provediv Plan rada ogranka Novo Virje u slijedećem razdoblju, pozvavši sve hrvatske branitelje općine na aktivno uključivanje u organizaciju te provedbu aktivnosti novopokrenutog ogranka.

Na kraju skupštine obratio se i velečasni Damir Slamek koji je čestitao braniteljima Općine Novo Virje na pokrenutoj udruzi te poveo zajedničku molitvu. 

  


Ispis   E-mail