Djeca Dječjeg vrtića “Bregunica“ sudjelovala na obilježavanju  Galovićevog rođendana

Djeca Dječjeg vrtića “Bregunica“ sudjelovala na obilježavanju Galovićevog rođendana

U utorak 20. srpnja 2021. godine djeca predškolci predstavnici Dječjeg vrtića „Bregunica“ u pratnji odgojiteljica sudjelovala su na obilježavanju Galovićevog rođendana u Galovićevu domu u Peterancu. To je samo nastavak suradnje između vrtića i Galovićeva doma.
Djeca su uz niz pjesnika nastupila stihovima našeg domaćeg pjesnika - Miroslava Dolenca Dravskog.
Druženje je prošlo u ugodnom, vedrom i veselom raspoloženju uz iskrene i velike čestitke u ime Ogranka Matice hrvatske Koprivnica i zahvala roditeljima da i dalje v jeziku Dolenca Dravskog podižu i usmjeravaju djecu.
Novo Virje je velko hrvatsko selo zbog Miroslava Dolenca Dravskog i mi smo pozvani da damo mali doprinos da ga sikak još bolje ucrtamo na kulturnu kartu naše Domovine. Skup bomo v tome uspeli. I to zato jer je pjesnik Dravski ljubil svojo Podravino, svoj podravski narod, i jer nam je svjesno to ostavil v poputbino. Bil je svjestan da je ispred svog vremena koje je bilo to i takvo, i ostavil nam je svjesno najvekši kapital kaj je imel - svoju ljubav pretočenu v pisanje, v svoje pjesme i v književnost. I zato je velki čovek. – rekao je Dražen Ernečić predsjednik Ogranka Matice hrvatske Koprivnica 


Ispis   E-mail