Djeca dječjeg vrtića „Bregunica“ sudjelovala na Vrtićkoj virovskoj prkačijadi

Djeca dječjeg vrtića „Bregunica“ sudjelovala na Vrtićkoj virovskoj prkačijadi

Dana 10. svibnja 2019. u sklopu „Virovske prkačijade“ u dječjem vrtiću „Zrno“je održana „Vrtićka virovska prkačijada“ na kojoj su sudjelovali iz našeg vrtića Ozren Fucak i Jan Šadek u pratnji odgojiteljice Danijele Matekov.

Osim djece iz našeg vrtića sudjelovali su i predstavnici DV Košutica Ferdinandovac, DV Maslačak Đurđevac, DV Potočić Koprivnički Bregi, DV Bubamara Kalinovac, DV Pčelica Molve i naravno domaćeg vrtića Zrno iz Virja.

Zadatak djece je bio da kroz pola sata izrade medenjake kao zadani prkač, a nakon toga predstave i prkač koji su sa sobom donijeli  prema vlastitom izboru iz svog vrtića.

U ocjenjivačkom povjerenstvu ove godine bili su gđa. Elizabeta Milanović Glavica, direktorica Turističke zajednice Središnja Podravina i članica stručno organizacijskog povjerenstva “Virovske prkačijade” te dva kuhara, točnije promotora kulinarstva Odjela za kulinarske promocije naše Podravke, g. Mišel Tokić i g. Zoran Delić.

Na samom kraju ocjenjivačko povjerenstvo je obznanilo rezultate te su svi vrtići pobijedili čak u tri kategorije. Dvije kategorije su svim vrtićima zajedničke, a to su najfiniji i najuredniji prkač. Svaki vrtić je osvojio po još jednu nagradu tako je redom DV Maslačak Đurđevac imao najbrži prkač, DV Košutica Ferdinandovac – najljepši,  DV Bubamara Kalinovac – najoriginalniji,  DV Zrno Virje – najsočniji, DV Potočić Koprivnički Bregi – najslađi, DV Pčelica Molve – najscifraniji i DV Bregunica Novo Virje – najčokoladniji prkač.

Kroz cijelo vrijeme trajanja Vrtićke virovske prkačijade djecu je zabavljao i medvjedić Lino koji ih je sve rasplesao i počastio s puno slatkih poklončića.


Ispis   E-mail