Djeca Dječjeg vrtića „Bregunica“ sudjelovala na Vrtićkoj virovskoj prkačijadi

Djeca Dječjeg vrtića „Bregunica“ sudjelovala na Vrtićkoj virovskoj prkačijadi

Dana 20. svibnja 2022. u sklopu međunarodnog festivala izvornih kolača „Virovske prkačijade“ u Ddječjem vrtiću „Zrno“ održana je „Vrtićka virovska prkačijada“ na kojoj su sudjelovale iz našeg vrtića Mihaela Čižmešinkin i Elena Matekov u pratnji odgojiteljice Željke Hrženjak.
Osim djece iz našeg vrtića sudjelovali su i predstavnici DV Košutica Ferdinandovac, DV Maslačak Đurđevac, DV Leptirići Podravske Sesvete, DV Bubamara Kalinovac, DV Pčelica Molve, DV Fijolica Novigrad Podravski i naravno domaćeg vrtića Zrno iz Virja.
Zadatak djece je bio da kroz pola sata izrade šareni kolač kao zadani prkač, a nakon toga se predstavio i prkač koji su sa sobom donijela.
Na samom kraju ocjenjivačko povjerenstvo je obznanilo rezultate te su svi vrtići pobijedili u čak dvije kategorije. Prva naj kategorija je svim vrtićima zajednička, a to je NAJFINIJI prkač. Nagradu za najukrašeniji kolač dobio je vrtić Bubamara iz Kalinovca, za najoriginalniji Pčelica iz Molvi, za najslađi Košutica iz Ferdinandovca, za najkompliciraniji Zrno iz Virja, za najuredniji Bregunica iz Novog Virja, za najčokoladniji Fijolica iz Novigrada Podravskog, za najsamostalniji Maslačak iz Đurđevca te za najljepši Leptirići iz Podravskih Sesveta.
Kroz cijelo vrijeme trajanja Vrtićke virovske prkačijade djecu je zabavljao i medvjedić Lino koji ih je sve rasplesao i počastio s puno slatkih poklončića. 

 


Ispis   E-mail