Dječji vrtić Bregunica ponosni je vlasnik  certifikata Naš vrtić je siguran!

Dječji vrtić Bregunica ponosni je vlasnik certifikata Naš vrtić je siguran!

Prepoznavši potrebu za kontinuiranim podizanjem svijesti kod djece, mladih, njihovih roditelja odnosno skrbnika i djelatnika predškolskih i školskih odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj o važnosti procjene i podizanja razine sigurnosti u vrtićima i školama te potrebu za kontinuiranim stjecanjem i usavršavanjem znanja, vještina i kompetencija iz prve pomoći, pripremljenosti na izvanredne situacije i psihosocijalne podrške, Hrvatski Crveni križ je u razdoblju od studenog 2018. do siječnja 2021. s partnerima (dječjim vrtićima i osnovnim školama) provodio projekt „Sigurnije škole i vrtići“ financiran iz EU fondova u sklopu Erasmus+ programa, a uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje i odobrenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja.
U sklopu projekta razvijena i testirana edukativna platforma (https://sigurnija-djeca.hck.hr/) koja nudi metodički i sadržajno standardizirane različite edukativne materijale, aktivnosti, alate i pozadinske informacije koje su razvili Hrvatski Crveni križ i partneri.
Nakon niza održanih seminara na kojima su sudjelovale odgojiteljice dječjeg vrtića „Bregunica“ te stekle određena znanja i kompetencije uključile su se u provođenje projekta „Sigurnije škole i vrtići“ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac. Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije djece i odgojitelja za teme: priprema za izvanredne situacije, prva pomoć i sigurnost u vrtićima.
nas vrtic je siguranZajedno s djecom provodile su se razne aktivnosti i igre te koristili brojni materijali dostupni za preuzimanje na platformi, kao što su plakati, prezentacije i konkretne aktivnosti za djecu. Projekt se nastavlja i dalje aktivno provoditi u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac te će se organizirati radionice iz prve pomoći, predavanja psihosocijalne podrške i pripreme za izvanredne situacije.
Ponos vrtića je oznaka „SIGURAN VRTIĆ“, dobivena za uspješno provedene aktivnosti.


Ispis   E-mail