Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan

U znak sjećanja na 10. rujna 1991. godine, kada je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor, svake godine na taj se datum obilježava Hrvatski olimpijski dan kojim se promiče sport i olimpizam te se potiče uključivanje djece u sportske aktivnosti kojima poboljšavaju svoje zdravstveno stanje i kvalitetu života uopće. Hrvatski olimpijski dan se obilježava diljem Hrvatske, organizirano ili samostalno, gdje god se jedna ili više osoba bave sportskim aktivnostima u trajanju duljem od 30 minuta.
U vrtiću su već tokom tjedna sve skupine provodile brojne aktivnosti kroz koje su djeca saznala više o Olimpijskim igrama, znaku, pravilima, olimpijskoj vatri, raznim sportovima i odličjima te još mnogo drugih zanimljivih informacija.
Za djecu su organizirane različite sportske igre i aktivnosti u sobi i na zraku: jutarnje tjelovježbe, poligoni prepreka, štafetne igre i igre spretnosti, igre loptama i drugim sportskim rekvizitima, igre vozilima…
Zajednički odjeveni u bijele majice smo na simboličan način predstavljali mir, razumijevanje i prijateljstvo među ljudima, kao što to čini i „zastava prijateljstva“ – olimpijska zastava bijele boje s pet isprepletenih krugova.


Ispis   E-mail