Obilježen dan jabuka  u dječjem vrtiću „Bregunica“

Obilježen dan jabuka u dječjem vrtiću „Bregunica“

I Dječji vrtić Bregunica se uključio u obilježavanje Dana jabuka kroz različite aktivnosti koje su potrajale cijeli tjedan. Tako su djeca proučavala strukturu i obilježja jabuke, crtala, vagala, slikala i istraživala koja se jela mogu pripremiti od nje. Djeca su zasebno u svakoj skupini obradila temu jabuke ovisno o dobi i interesu djece kroz razgovor, pričanje priča, prigodnih recitacija i pjesme. Djeca su marljivo ribala jabuke, sjeckali jabuke i pravili ražnjiće. Čitav vrtić je mirišao na jabuke, a djeca su bila ponosna na svoj uspjeh i jako sretna.

Tradiciju održavanja Dana jabuka 21. (ili 20.) listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole, vrtići, organizacije i udruge promičući tako važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.


Ispis   E-mail