„Priča o velikom i malom“

„Priča o velikom i malom“

U ponedjeljak, 11.10.2021. u vrtiću je gostovalo kazalište Mala scena s izuzetno zanimljivom predstavom „Priča o velikom i malom“.
Ova prekrasna predstava, u izvedbi glumice Svetlane Patafta, najmlađima priča o veličinama, ali i kako pronaći pravo prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo.
U ovoj se predstavi djeca susreću s pojmom veličine – što je veliko, a što malo? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Velika kutija… mala kutija… veliki slon… mala bubamara i najveće pitanje – mogu li veliki i mali biti prijatelji?
Priča o veličinama, oblicima i brojevima izlazi iz svake kutije koju pripovjedačica otvori, a sve predmete koje pronalazi, uspoređuje i postavlja u suodnose. Koncept veliko – malo iznimno je važan za razumijevanje svijeta koji nas okružuje, snalaženje u prostoru, ali i za razvijanje uspješne komunikacije. Cilj ove predstave je razvijanje znatiželje kod djece, ali i usaditi im osnovne predmatematičke vještine.


Ispis   E-mail