Projekt Ruksak (pun) kulture u vrtiću

Projekt Ruksak (pun) kulture u vrtiću

Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provode ga stručnjaci autori različitih umjetničkih praksi (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija). Tako je naš vrtić u petak, 13. rujna 2019. godine u sklopu projekta „Ruksak (pun) kulture“ posjetila akademska slikarica Dominique Jurić i održala dječju likovnu radionicu vitraja na temu Zaštićene životinjske vrste Jadrana sa mješovitom vrtićkom grupom djece.
Djeca su imala priliku naučiti raditi s prozirnim folijama u boji nastojeći dobiti efekte obojenih stakala. Uz likovni dio, djeci su pričala o zaštićenim vrstama te o potrebi očuvanja prirodnog okoliša i bio raznolikosti, ali i ono najvažnije, pokušali smo ih potaknuti na samostalno istraživanje vlastitih kreativnih sposobnosti. Po završetku radionice, radovi su postavljeni na izložbi u vrtiću.
Djeca je to bio prvi susret rada u ovoj tehnici te su bili zainteresirani za ponuđeno.
Nadamo se da će naš vrtić i u budućnosti dobiti mogućnost sudjelovanja u ovom dragocjenom projektu jer su ove godine još četiri vrtića iz naše županije odabrani kojima je odobreno sudjelovanje u projektu „Ruksak (pun) kulture“.


Ispis   E-mail