Vrtićanci sudjelovali na 18. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića u Đurđevcu

Vrtićanci sudjelovali na 18. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića u Đurđevcu

U subotu, 25. svibnja 2019. u Đurđevcu je održan 18. Olimpijski festival dječjih vrtića. Na Olimpijskom festivalu su sudjelovali mališani iz 6 dječjih vrtića: „Pčelica“ Molve, „Zrno“ Virje, „Košutica“ Ferdinandovac, „Bubamara“ Kalinovac, „Maslačak“ Đurđevac i naravno našeg vrtića „Bregunica“Novo Virje.
Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i „paljenja“ olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala sva djeca i njihove odgojiteljice.
Djeca našeg vrtića natjecala su se u 4 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica – trčanju na 40m, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon ovih disciplina slijedilo je natjecanje u nogometu za djevojčice i dječake.
Mali sportaši iz Novog Virja pokazali su se kao odlični natjecatelji i na kraju se kući vratili sa sljedećim medaljama: srebrnom medaljom u trčanju na 40m (Filip), zlatnom medaljom u skoku u dalj (Petar), brončanom medaljom u malom nogometu (Ozren, Erik, Petar, Dino, Vanja, Filip te Jan i Karlo).
Čestitke malim sportašima i njihovim odgojiteljicama na izvrsnim rezultatima!!
Kroz ovakvo natjecanje najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.


Ispis   E-mail