Vrtićanci sudjelovali na 19. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića u Đurđevcu

Vrtićanci sudjelovali na 19. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića u Đurđevcu

U subotu, 13. svibnja 2023. u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Đurđevcu je održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića kojeg već tradicionalno organiziraju Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca.

Na Olimpijskom festivalu su sudjelovali mališani iz 5 dječjih vrtića: „Pčelica“ Molve, „Zrno“ Virje, „Bubamara“ Kalinovac, „Maslačak“ Đurđevac i naravno našeg vrtića „Bregunica“ Novo Virje.
Nakon svečanog mimohoda svih ekipa, polaganja olimpijske prisege natjecatelja, donošenja olimpijske baklje i „paljenja“ olimpijskog plamena započelo je natjecanje u kojem su uživala sva djeca i njihove odgojiteljice.
Djeca našeg vrtića natjecala su se u 3 atletske discipline u konkurenciji dječaka i djevojčica – bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj i štafetnom trčanju, a nakon ovih disciplina slijedilo je natjecanje u hokeju za djevojčice i dječake.
Poseban gost Olimpijade bio je pjevač Jacques Houdek, koji je nakon natjecanja, a prije dodjela medalja zabavljao sve prisutne.
Mali sportaši iz Novog Virja pokazali su se kao odlični natjecatelji i na kraju se kući vratili sa sljedećim medaljama: zlatnom medaljom u skoku u dalj (Lucija), brončanom medaljom u hokeju dječaci (Noel, Ivano, Luka i Lukas) i djevojčice ( Lucija, Katja, Franka, Amalija, Merry i Katja).
Čestitke malim sportašima i njihovim odgojiteljicama na izvrsnim rezultatima!

 


Ispis   E-mail